Dinamica

Dinamica Classica

Informatie Dinamica Classica

Dinamica Classica is een exclusieve en tijdloze microvezel stof, verkrijgbaar in 111 kleuren van basiskleuren tot de meest modieuze tinten.

Dinamica Classica is ecologisch ontwikkeld volgens een revolutionaire en nieuwe techniek en heeft alle voordelen van moderne technologie.
Dinamica ademt, kreukelt nauwelijks en kan gewassen worden op 40 graden.
Dinamica wordt gegarandeerd voor 5 jaar tegen veroudering, fabrieksfouten, lichtechtheid en pilling bij normaal gebruik.

Specificatie Dinamica Classica

Compositie 88% polyester / 12% Polyurethane
Breedte 142 cm
Gewicht 265 gram per m2
Martingdale 50.000 martindale/end point 116.000 ISO 12947-1-2-3-4
Lichtechtheid 5 blue scale (ISO 105 B02)
Wrijfechtheid 4-5 (wet/dry) ISO 105 X12
Pilling 5 (scale 1-5) ISO 12945-2
Schoonmaken 40 graden wasbaar
Vlamvertragendheid BS 5852 P.1 Source 0
Callafornia Bull. 117 Sec. E.
Kan vlamvertragend worden gemaakt om de volgende specificaties te halen FAR 25.583 – UFAC CLASS 1 – NFPA 260 CLASS 1 – CRIB 5 – ASTM 662/03

Kleuren

Kies een kleur / soort voor een selectie per kleur / soort.

Alles

Dinamica Natural Choice

Today the environment has a new allay. You

Are you aware of the consequences of your choices?

Dinamica® is een eco-suède die milieuvriendelijker is dan andere, vergelijkbare producten. De stof bestaat uit een combinatie van gerecyclede PET-flessen en polyester vezels. Het productieproces van Dinamica® is vergelijkbaar met dat van papierrecycling waarbij geen gebruik wordt gemaakt van schadelijke chemische oplosmiddelen.

Dinamica® bestaat voor 70% uit gerecycled polyester. In een kleine meter suède zit 300 g gerecycled polyester, ofwel 20 PET-flessen.

In 1 jaar wordt er ruim 600 km aan Dinamica® geproduceerd, ongeveer de oppervlakte van 125 voetbalvelden. Amerikanen kopen naar schatting 29,8 miljard PET-flessen per jaar. Elk jaar worden er voor de productie van Dinamica® 1,5 miljoen PET-flessen gerecycled, ofwel 0,05% van het aantal gebruikte PET-flessen in de Verenigde Staten.

Het recyclen van het polyester uit PET-flessen zorgt voor 64% minder energieverbruik en 60% minder CO2-uitstoot in vergelijking met het klassieke productieproces van polyester uit olie. Als we vier dagen per week onze auto en televisie niet gebruiken, besparen we hetzelfde!

Wat zeggen deze cijfers nu eigenlijk? Dat Dinamica® een milieubewuste keuze is die impact heeft op de toekomst. Het is informatie waardoor u een verstandige keuze kunt maken en ook uw steentje kan bijdragen aan een beter milieu.

INSTRUCTIES VOOR REINIGING EN ONDERHOUD

ONDERHOUD

REGULIER ONDERHOUD

Dinamica® blijft het langst mooi als de stof regelmatig wordt gereinigd.

Wrijf altijd voorzichtig en gebruik liever geen stoomapparaten om te reinigen.

DAGELIJKSE REINIGING

Verwijder vuil en stof van Dinamica® met een zachte borstel of een droge doek of gebruik een stofzuiger.

WEKELIJKSE REINIGING

Na het droog reinigen van Dinamica®, kan de stof grondiger worden gereinigd met een licht vochtige, witte, katoenen doek. Gebruik geen bedrukte absorberende doekjes of tissues, want de inkt kan afgeven op de stof.

JAARLIJKSE REINIGING

Verwijderbare bekleding kan volgens onderstaande instructies (algemene wasvoorschriften) in de wasmachine worden gewassen.

Als de bekleding niet verwijderbaar is, kan Dinamica® worden gereinigd met speciale producten van Uniters S.p.A.. Als dergelijk producten niet beschikbaar zijn, volg dan onderstaande instructies:

Stof de bekleding voorzichtig af; maak een zachte doek of spons licht vochtig met schoon water, wring de doek of spons goed uit en wrijf er zachtjes mee over de hele bekleding. Zorg ervoor dat Dinamica® niet te nat wordt, spoel de doek of spons uit en herhaal de handeling indien nodig. Laat de stof goed drogen (een nacht).

Als de stof goed droog is, kan deze weer worden opgeruwd met behulp van een baardborstel.

ALGEMENE WASVOORSCHRIFTEN

Als de verwijderbare bekleding moet worden gewassen vanwege hardnekkige vlekken, volg dan onderstaande wasvoorschriften zorgvuldig op:

Dinamica® kan met een mild wasmiddel veilig worden gewassen in de wasmachine op 40 °C en zonder centrifugeren. Om te voorkomen dat eventueel aanwezige klittenband stof beschadigd, moeten deze worden bedekt met contra-klittenband voordat de stof in de wasmachine gaat.

Laat de gewassen bekleding aan de lucht drogen en ruw de stof voorzichtig weer op met een baardborstel.

Gebruik geen bleekmiddelen op Dinamica®.

Indien nodig kan de stof worden gestreken met een stoomstrijkijzer op de warmtestand voor rayon/synthetische materialen/delicate stoffen. Leg een licht vochtige doek op de stof voordat u gaat strijken. Herstel vervolgens de structuur met een zachte borstel.

Bij de stomerij mag er geen trichloorethyleen worden gebruikt en mag de bekleding niet direct in aanraking komt met de stoommachines. Tapijt-/bekledingreinigingsapparaten kunnen alleen worden gebruikt op een lage temperatuur. Volg voor het reinigen van niet-verwijderbare bekleding de instructies onder het kopje ‘Jaarlijkse reiniging’.

ALGEMENE INSTRUCTIES VOOR HET VERWIJDEREN VAN VLEKKEN

Als er geen speciale reinigingsmiddelen voor het verwijderen van hardnekkige vlekken op Dinamica® voorhanden zijn, reinig de bekleding dan als volgt:

Verwijder de vlek zo snel mogelijk (binnen 30 minuten) en werk van buiten naar binnen om te voorkomen dat de vlek groter wordt;

breng schoonmaakmiddelen nooit rechtsreeks aan op Dinamica®;

verwijder eerst zoveel mogelijk van de vlek. Verwijder dikkere substanties met een lepel of plastic spatel en vloeistoffen met (onbedrukt) keukenpapier of een spons;

wrijf niet over de vlek om te voorkomen dat deze groter wordt of dieper in de stof trekt;

verwijder de vlek met een witte doek of een goed uitgewrongen spons;

spoel de spons na elke veeg uit met schoon water en wring hem daarna goed uit.

Onderstaand de instructies voor de speciale behandeling van verschillende soorten vlekken en de daarvoor te gebruiken materialen.

REINIGINGSVOORSCHRIFTEN

Wij adviseren gebruik van de speciale schoonmaakproducten van Uniters. S.p.a voor Dinamica®. Mochten de producten niet beschikbaar zijn, volg dan deze instructies:

KOFFIE

Verwijder zoveel mogelijk koffie met vloeipapier. Reinig de stof met water waaraan wat neutraal schoonmaakmiddel is toegevoegd.

SAP

Verwijder zoveel mogelijk van het sap met een lepel of vloeipapier. Reinig de stof vervolgens met lauwwarm water waaraan wat neutraal schoonmaakmiddel is toegevoegd.

KAUWGOM

Koel de kauwgomvlek met ijsblokjes in een plastic zak of met een ander bevroren product. Schraap de kauwgom vervolgens weg. Achtergebleven kauwgomresten kunnen voorzichtig worden verwijderd met benzeen.

BLOED

Reinig de stof met koud water waaraan indien nodig wat neutraal schoonmaakmiddel wordt toegevoegd.

KAARSVET

Leg absorberend papier over de vlek en strijk het papier. Reinig de stof met terpentine. Dep de vlek met lauwwarm water waaraan wat neutraal schoonmaakmiddel is toegevoegd.

Alternatief: zie kauwgom.

CHOCOLADE

Reinig de stof met lauwwarm water waaraan wat neutraal schoonmaakmiddel is toegevoegd.

MAKE-UP

Reinig de stof met wat spiritus.

FRUIT

Verwijder zoveel mogelijk fruit met een lepel. Reinig de stof vervolgens met lauwwarm water waaraan wat neutraal schoonmaakmiddel is toegevoegd.

GRAS

Reinig de stof met lauwwarm waaraan eventueel wat neutraal schoonmaakmiddel is toegevoegd.

VET

Reinig de stof met lauwwarm water waaraan eventueel wat neutraal schoonmaakmiddel is toegevoegd.

INKT

Verwijder zoveel mogelijk inkt met vloeipapier. Verwijder de vlek met 20% alcohol. Reinig daarna de stof met water waaraan eventueel wat neutraal schoonmaakmiddel is toegevoegd.

JAM

Verwijder zoveel mogelijk jam met een lepel. Reinig de stof vervolgens met lauwwarm water waaraan wat neutraal schoonmaakmiddel is toegevoegd.

MELK

Verwijder zoveel mogelijk melk met vloeipapier. Reinig de stof vervolgens met schoon water waaraan wat neutraal schoonmaakmiddel is toegevoegd.

OLIE

Strooi wat talkpoeder over de vlek en laat dit intrekken. Veeg vervolgens het talkpoeder weg en dep de vlek voorzichtig met een doek die vochtig gemaakt is met wat benzeen.

VERF

OP OLIEBASIS

Reinig de stof met wasbenzine en dep de vlek met water waaraan wat neutraal schoonmaakmiddel is toegevoegd.

OP WATERBASIS

Reinig de stof met koud water waaraan wat neutraal schoonmaakmiddel is toegevoegd.

MIXDRANKJES

Verwijder zoveel mogelijk van de vloeistof met vloeipapier. Reinig de stof met water waaraan wat neutraal schoonmaakmiddel is toegevoegd.

SNOEP

Reinig de stof met lauwwarm water waaraan wat neutraal schoonmaakmiddel is toegevoegd.

STROOP

Verwijder zoveel mogelijk stroop met een lepel. Reinig de stof vervolgens met lauwwarm water waaraan wat neutraal schoonmaakmiddel is toegevoegd.

THEE

Verwijder zoveel mogelijk met vloeipapier. Reinig de stof met water waaraan wat neutraal schoonmaakmiddel is toegevoegd.

URINE

Gebruik een mengsel van 1 deel witte natuurazijn en 2 delen water. Gebruik een droge doek als onderlegger als de vlek is doordrenkt met het mengsel. Verwijder het azijnmengsel met afwisselend droge en natte doeken.

GROENTEN

Reinig de stof met lauwwarm water waaraan eventueel wat neutraal schoonmaakmiddel is opgelost.

WIJN

Verwijder zoveel mogelijk wijn met vloeipapier. Reinig de stof met water waaraan wat neutraal schoonmaakmiddel is toegevoegd en reinig daarna met verdunde alcohol.

Dinamica® is "PETA-approved vegan"

De milieu- en diervriendelijke microvezel.

PETA heeft Dinamica® veganistisch en diervriendelijk verklaard. PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) is met meer dan 6,5 miljoen leden en sympathisanten de grootste dierenrechtenorganisatie ter wereld. Zij hebben Dinamica® bekroond met het ‘PETA-Approved Vegan’-certificaat. Er is dus geen gebruik gemaakt van dierlijke materialen bij de productie.

De certificering garandeert de ethische kwalificatie van een bedrijf dat geen dieren betrekt in de productiecyclus. Het logo maakt duidelijk dat het product veganistisch is.

Microvezel stof Dinamica® onderscheidt zich niet alleen vanwege zijn duurzame en milieuvriendelijke karakter, maar is bovendien diervriendelijk.

Dinamica® is 'PETA-approved vegan'