Because nature needs all of us

Vyva Fabrics voert toonaangevende merken en ontwerpt en produceert zelf innovatieve collecties. Daarbij zijn wij koplopers op het gebied van duurzaamheid. 

Met als motto 'Because nature needs all of us' bieden wij de nieuwste milieuvriendelijke collecties, ontwikkeld met gerecyclede petflessen of met plantaardige hennep of kurk als basismateriaal.

REVYVA

REVYVA is geschikt voor binnen- en buitengebruik
REVYVA is gemaakt van post-consumer plastic flessen
REVYVA is 100% gerecycled & recyclebaar


Deze stof is gemaakt van gerecyclede plastic flessen
-32% CO2-uitstoot tijdens het productieproces
-94% waterverspilling in het productieproces
+64% energiebesparing in het productieproces

Hemp

Vyva Fabrics presenteert de collectie Hemp die bestaat uit nieuwe bekledingsstoffen met oersterke hennepvezels als basismateriaal. Het elegante, naturelle kleurenpalet en de subtiele dessins en texturen geven de collectie een pure, natuurlijke uitstraling - perfect voor de bekleding van buitenmeubels én voor een heerlijk buitengevoel binnenshuis.  

 

De productie van het materiaal is uitermate duurzaam. De hennepplant groeit snel en levert per hectare een veel grotere hoeveelheid grondstof dan vlas of katoen. 

 

Speciale eco-behandeling: waterproof en vlekvrij
• Het textiel in de collectie Hemp is voorzien van een speciale eco-finish; de nog onbewerkte hennepvezels worden eerst gewassen met een natuurlijke zeep met extracten van gefermenteerde citroenen om de resten van wax en olie te verwijderen.
• Vervolgens wordt een speciale, geconcentreerde siliconenlaag aangebracht die geheel onzichtbaar is maar de stof waterproof, vlekvrij en antistatisch maakt. Vuil, water en andere vloeistoffen krijgen geen vat op het textiel en dus is het
gegarandeerd klimaatbestendig.
• De eco-behandeling is PFOA-vrij, voldoet aan de Europese REACH-wetgeving voor het terugdringen van chemische stoffen en is veilig voor de huid en het milieu 
 

 

VerdEco

VerdEco, is een duurzame stof, die verkrijgbaar is in 35 tinten met een rijke mix van melange kleuren. VerdEco is niet alleen echt duurzaam, het is gemaakt van 100% gerecycled materiaal en er is geen water gebruikt bij de productie. 


De collectie is gemaakt van pre-consumer textielafval; bijproducten van vezels, garens en weefsels. Deze afvalproducten worden verzameld en mechanisch gerecycled tot korrels, die vervolgens opnieuw worden gesponnen tot garen, opnieuw worden geweven, gecontroleerd op kwaliteit en in gerecyclede verpakkingen verzonden. Cruciaal is dat het productieproces geen water gebruikt, waarbij nieuwe garenkleuren zorgvuldig worden samengesteld uit gerecyclede vezels en worden gecontroleerd op consistentie door de fabriek.

 

Als watervrije stof is VerdEco natuurlijk ook vrij van chemicaliën en verbruikt het aanzienlijk minder energie bij de productie dan conventionele meubelstof. Bij het stofferen van een driezitsbank in VerdEco wordt gemiddeld 250 liter water bespaard. Dit cijfer geeft de normale gemiddelde hoeveelheid water weer die wordt verbruikt met een meubelstof die wordt gebruikt om een standaard driezitsbank te bekleden. Op schaal zijn de water- en energiebesparingen die beschikbaar zijn door voor VerdEco te kiezen, op zijn zachtst gezegd aanzienlijk voor meubelfabrikanten.

Design by Kordaat, build by Lagoworks